Ets a: Portada

Llocs d'interès

Església Parroquial de Sant Blai de BotCal destacar l'Església Parroquial de Sant Blai de Bot, datada al segle XVII. És, bàsicament, d'estil renaixentista. Les dates 1619-1621 figuren inscrites en dues claus de volta. L'església és una nau de planta rectangular amb tres trams sense transsepte i capçalera poligonal tallada. Els murs són de pedra picada amb arcs de mig punt on es recolzen les voltes de creueria de la nau quadripartida i les capelles laterals.

El campanar és quadrat i consta de dos cossos. Es troba al costat de l'epístola com també la senzilla porta d'accés, damunt la qual hi ha un frontó partit amb un petit nínxol amb la imatge de Sant Blai, patró de la població.Casa de Paladella


Hem de fer esmena de la Casa de Paladella. És un tipus de vivenda senyorial molt repetida en aquesta zona, que uneix les línies gòtiques i populars, juntament amb formes clàssiques. Aquesta casa pertany a la família Paladella i va ser construïda a finals de segle XVII i principis del XVIII.Ermita de Sant Josep


Com a indrets singulars cal destacar l'ermita de Sant Josep. Està situada al sud-est del poble, dalt d'un turonet al peu del riu Canaletes i darrera seu s'alcen les imponents roques de La Plana, l'Agulla i la Migdia. Es troba documentada des de mitjans del segle XIX. L'església és d'estil barroc i té planta de creu llatina.

El dissabte més proper al dia 19 de març s'hi celebra la romeria. Al matí, el poble de Bot surt en processó de l'església i en arribar es fa una missa en honor a Sant Josep per agrair-li la pluja caiguda durant tot l'any i un dinar popular.

Al costat de l'ermita hi ha el Forat de la Donzella, lloc arranjat com a àrea recreativa.

També destaquem Les Olles, espai natural, situat a 3 Km. de Bot, seguint el curs del riu Canaletes.
El Collet de Sant Antoni


El Collet de Sant Antoni, monument dedicat al culte de Sant Antoni de Pàdua. Està situat al camí dels horts, prop de la població. La creu, que data de l'any 1759, ha estat restaurada recentment. Es troba envoltada d'una petita àrea que convida a la parada i el descans.

Amb el suport de:
Diputació de TarragonaConsell Comarcal de la Terra AltaConsorci Administració Oberta de Catalunya


Ajuntament de Bot , Tots els drets reservats - Normes de privacitat - Qui som?