Ets a: Portada

Rutes

Sortida a Sant Josep - Forat de Donzella

Des del carrer de l'Estació ens dirigim al camí dels Horts fins que arribem al riu. Seguim un camí asfaltat que ens durà a l'ermita de Sant Josep.

Aproximadament a la meitat d'aquest trajecte hi ha un camí a mà dreta que ens acosta al Forat de la Donzella, àrea recreativa amb taules, focs i una font.
 

 
 
.

Sortida a les olles


 
Sortint de la plaça de l'Església, seguim al carrer Caseres fins al final, girem a l'esquerra i agafem el carrer de l'Estació fins arribar a un camí asfaltat que ens porta a la carretera.

Girem a la dreta i continuem el camí (sense agafar cap bifurcació) i, després de caminar aproximadament 50 minuts, arribem a les Olles del riu Canaletes. Aquesta excursió es pot fer en cotxe o a peu.


Sortida al Santuari de la Fontcalda


 
Seguint el carrer de la Verge de la Fontcalda s'arriba a la Via Verda de la Terra Alta (antiga via fèrria de la Vall de Zafan). Hem de girar a l'esquerra i seguir la via fins que trobem l'estació de Prat de Comte. Hem de continuar endavant fins que veiem el Santuari de la Fontcalda. Durant tot el trajecte es gaudeix d'una magnífica vista del riu i el seu entorn, amb l'atractiu afegit d'endinsar-nos per uns túnels que fa uns anys encara veien passar el tren. Aquesta excursió es pot fer a peu (60 minuts) en bicicleta o a cavall. Cal portar llanternes per creuar els túnels.

La Via Verda de la Terra Alta

La Via Verda és una proposta turística, cultural i esportiva que segueix part del traçat de l'antic ferrocarril, que unia les poblacions de Tortosa i Puebla d'Híjar. L'itinerari de la Terra Alta, creua les serres de Cavalls i Pàndols, on encara hi ha paratges pràcticament verges on és possible gaudir de la tranquil·litat i el silenci en plena natura.

 L'estació de Bot es troba situada al mig del recorregut de la Via Verda i és l'única que està a pocs metres del nucli urbà, pel què és un indret idoni per emprendre passejades i petites excursions (l'estació d'Horta de Sant Joan es troba a 9 km i el balneari de la Fontcalda a 5 Km).

El traçat de la Via Verda de la Terra Alta té un total de 24 quilòmetres i enllaça amb la Via verda del Baix Ebre. És apte per circular a peu, amb bicicleta o a cavall, té una dificultat baixa i es recomana portar llanternes per creuar el túnels.

Des de l'estació de Bot fins el Santuari de la Fontcalda s'ha adaptat un tram de 5 quilòmetres per totes les persones independentment de quina sigui la seva capacitat, fet que permet gaudir de la Via Verda a tot tipus d'usuaris.

 

Amb el suport de:
Diputació de TarragonaConsell Comarcal de la Terra AltaConsorci Administració Oberta de Catalunya


Ajuntament de Bot , Tots els drets reservats - Normes de privacitat - Qui som?